خرابی پمپ ترمز ساینا و تیبا + حل مشکل یک طرفه خورده شدن لنت
خرابی پمپ ترمز تیبا و ساینا از جمله مشکلاتی است که مالکین محترم این خودرو ها با آن دست و پنجه نرم میکنند. اگر شما هم به دنبال دلایل و راه حل های خرابی پمپ ترمز تیبا و ساینا هستید سایت تخصصی یدک شناس پاسخگوی سوالات شماست.
وظیفه پمپ ترمز
پمپ ترمز قطعه مهمی در سیستم ترمز است که نقش آن انتقال فشار روغن ترمز به لنت ها است. برای ترمزگیری ایمن باید لنت ها و دیسک خودرو به طور کامل به هم بچسبند و در اثر ایجاد اصطکاک شدید سرعت خودرو کاهش پیدا کند.
بروز خرابی در پمپ ترمز خودرو میتواند شرایط خطرناکی را رقم بزند و درست در جایی که شما به حداکثر قدرت ترمز خود نیاز دارید باعث میشود ترمز های خودروی شما ضعیف عمل کنند.
نشانه های خرابی پمپ ترمز
- ضعیف شدن قدرت ترمز
- صدای سوت و جیغ ترمز در هنگام حرکت خودرو
- زیاد شدن دامنه موثر پدال ترمز
- تمام شدن لنت یک طرف چرخ خودرو
- نازک شدن یک طرفه دیسک ترمز
- عدم تعادل خودرو و کشیده شدن به یک طرف هنگام ترمزگیری
- شیشه کردن لنت ترمز
شما میتوانید دلایل دیگری که باعث شیشه کردن لنت میشود در مقاله زیر مطالعه کنید :
دلایل خرابی پمپ ترمز تیبا و ساینا
ابتدا به معرفی دلایلی که در همه خودرو ها اتفاق میافتد میپردازیم :
- اگر به هر دلیلی خودروی شما سنگین تر از وزن استاندارد است فشار ترمز روی قسمت جلویی خودرو می افتد.
- ترمز های شدید و پی در پی به خصوص در جاده های سراشیبی که فشار ترمزگیری را روی ترمز های جلو می اندازد.
- اگر از روغن ترمز نامرغوب استفاده کنید ممکن است به اجزای سیستم ترمز شما آسیب بزند.
- مسدود شدن لوله های ترمز در اثر فاسد شدن روغن ترمز.
- ضعف مکش بوستر باعث میشود قدرت کافی برای برگرداندن پمپ ترمز نداشته باشد.
- خرابی پمپ ترمز در اثر استفاده در طی زمان باعث گیر کردن آن میشود.
مشکلات کارخانه ای در خودرو های ساینا و خانواده تیبا و کوییک
مشکلات پمپ ترمز در خودرو های ساینا و تیبا و همچنین خانواده کوییک بشدت شایع است و دلیل اصلی آن هم ضعف این ماشین از بدو تولید در کارخانه است.
اگر بخواهیم این خودرو ها را بصورت تخصصی تر بررسی کنیم به چند مشکل عمده میرسیم :
1- اشکال در جلوبندی این خودرو ها اصلی ترین دلیل مشکل ترمز ساینا و تیبا است. در این خودرو ها به علت ناترازی و زاویه دار بودن دیسک های ترمز ، همیشه یکی از پمپ های ترمز مسافت بیشتری را طی میکند تا لنت را به دیسک ترمز بچسباند. در نتیجه مکش کافی برای برگرداندن آن پمپ وجود ندارد و پمپ ترمز در حالت درگیر باقی میماند.
2- عدم تقسیم متوازن فشار روغن یکی دیگر از عوامل بروز این مشکل است. در ساینا و تیبا هنگام فشردن پدال ترمز نیروی کمتری به سمت چرخ های عقب میرود و باعث میشود بار ترمز روی ترمز های جلو بیفتد. نتیجه این اتفاق استهلاک بیشتر پمپ های ترمز و قفل شدن آنهاست.
3- ضعیف بودن لنت های عقب در خودرو های ساینا و تیبا هم یکی دیگر از دلایل خرابی پمپ ترمز جلو است. در همه خودرو ها ترمز های عقب نقش مهم برقراری تعادل خودرو را بر عهده دارند. اما در این خودرو ها و همچنین خانواده کوییک ترمز های عقب به میزان کافی نقش خود را ایفا نمیکنند و طبیعتا فشار بیشتری روی ترمز جلو قرار میگیرد.
علاوه بر موارد بالا در مقاله زیر هم بصورت تخصصی به تقویت ترمز خودرو پرداخته ایم:
راه حل بهبود ترمز ساینا و تیبا
برای بهبود ترمزگیری و کاهش مشکلات ناشی از ضعف های کارخانه ای خودرو های ساینا و تیبا و خانواده کوییک راه هایی وجود دارد :
- در 30/000 کیلومتر سیستم ترمز و پمپ های ترمز خودرو را سرویس و روانکاری کنید.این موضوع به کاهش احتمال قفل کردن پمپ ترمز کمک زیادی میکند.
- سلامت دیسک های ترمز خودرو خود را بررسی کنید. اگر خودرو شما قبلا مشکل قفل شدن پمپ ترمز را تجربه کرده احتمالا یک سمت دیسک بیشتر خورده شده و نازک تر است. در چنین شرایطی شما کاهش قدرت و عدم تعادل خودرو در هنگام ترمزگیری را تجربه خواهید کرد.
- حداکثر سالی یک بار روغن ترمز موجود در سیستم ترمز خودرو را تعویض کنید. کهنه شدن روغن ترمز میتواند باعث گرفتگی و مسدود شدن لوله های ترمز شود.
- هر 60/000 کیلومتر لنت های عقب خود را تعویض کنید. این کار میتواند به توازن در ترمز های خودرو شما کمک کند.
- استفاده از لنت های باکیفیت و استاندارد میتواند قدرت ترمزگیری خودرو شما را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
-
لنت جلو تیبا برند امکو Emco869.000 تومان
-
لنت جلو کوییک برند آفورتیس Afortis693.000 تومان
-
لنت جلو ساینا برند الیگ Elig990.000 تومان
نتیجه گیری
استفاده از قطعات با کیفیت و استاندارد در سیستم ترمز خودرو ضامن ایمنی و سلامتی شما و خانواده تان است. در مورد خودرو های ساینا و تیبا ضعف هایی که از طراحی سیستم جلوبندی و ترمز ناشی میشوند بصورت قطعی قابل حل نیست اما با استفاده از راهکار هایی که به شما ارائه شد میتوانید اثرات این نقص را تا حد زیادی کاهش دهید و ترمزگیری ایمن و قوی تری داشته باشید.
در صورت نیاز به مشورت بیشتر در مورد این مقاله یا سوالات تخصصی در حوزه سیستم ترمز خودرو همکاران ما در سایت تخصصی یدک شناس آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.