فروشگاه معتبر یدک شناس، عرضه کننده مجموعه کاملی از لوازم یدکی مصرفی خودرو

لنت ترمز

تقویت ترمز خودرو و روش‌های بهبود عملکرد آن

در این مقاله راه های موجود برای تقویت سیستم ترمز را براساس میزان هزینه هرکدام بررسی کرده‌ایم.

  • 343 بازدید
تقویت ترمز خودرو و روش‌های بهبود عملکرد آن
ali 14 خرداد 1403

تقویت ترمز خودرو و روش‌های بهبود عملکرد آن

سیستم ترمز یکی از ارکان اصلی هر خودرو محسوب می‌شود. همه ما به دنبال راهی برای افزایش شتاب و قدرت خودرو هستیم اما معمولا یک نکته مهم فراموش می‌شود. برای متوقف کردن سریع تر خودرو، شما به ترمزهای محکم‌تر و مطمئن تری نیازمندید. هرچقدر خودروها در زمینه قدرت موتور و سرعت پیشرفت می‌کنند به همان اندازه تقویت ترمز بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.

در این مقاله از وبسایت یدک شناس مرجع خرید لنت ترمز قصد داریم راه های موجود برای تقویت ترمز را بررسی کنیم.

تقویت ترمز خودرو چگونه است؟

تقویت ترمز خودرو چگونه است؟

به ترتیب میزان تغییرات سیستم ترمز و مبلغی که هزینه می‌کنید، در 4 سطح می‌توانید ترمزهای خود را تقویت کنید:

  1. بهبود کیفیت لنت ترمز
  2. افزایش تحمل حرارتی سیستم ترمز
  3. بهبود تخلیه گرمایی سیستم ترمز
  4. افزایش فشار روغن ترمز

۱. بهبود کیفیت لنت ترمز

لنت‌های ترمز به‌طور کلی به سه نوع تمام فلزی، نیمه فلزی و تمام سرامیکی دسته بندی میشوند.

لنت‌ ترمز های تمام فلزی دارای تحمل حرارتی و دوام بالا هستند. این قابلیت آنها را گزینه های مناسبی برای خودرو های سنگین و مسابقه ای میکند.در عین حال به دلیل فلز زیاد در این نوع لنت ها احتمال صدای بالایی دارند و برای خودرو های سواری مطلوب نیستند.

گروه لنت‌ ترمز های نیمه فلزی نسبت به لنت های تمام فلزی مقاومت حرارتی و دوام کمتری دارند اما ترمز نرم تر و با احتمال صدای کمتری به شما ارائه می‌دهند. اکثر لنت‌های ایرانی و چینی از این نوع هستند و به دلیل قیمت مناسب و دوام قابل قبول، خریداران زیادی در بازار دارند.

در گروه آخر لنت ترمز های سرامیکی قرار دارند که از نظر تکنولوژی ساخت در رده بالاتری قرار دارند. این لنت‌ها خاصیت جذب و تحمل حرارتی بالا و طول عمر خیلی خوبی دارند و در عین حال طوری طراحی شدند که احتمال صدای بسیار کمی داشته باشند. درحال حاضر این لنت‌ها مورد استفاده بسیاری از شرکت‌های خودروسازی جهان است و توصیه شده ترین نوع لنت برای خودروها هستند.

مواد سرامیکی باعث افزایش دوام و تحمل لنت میشوند.البته باید توجه داشت هرچه دوام یک لنت بالاتر باشد ترمز خشک تری خواهید داشت

در همین رده لنت‌ ترمز های نیمه سرامیکی هم در بازار وجود دارند که تمامی خواص لنت‌های تمام سرامیکی را دارا هستند. با این تفاوت که به‌دلیل تغییرات در درصد مواد سرامیکی نرم‌تر هستند و ترمز مطلوب تری به شما ارائه میدهند.

۲. افزایش تحمل گرمایی سیستم ترمز

برای تقویت این مورد تنها لازم است مطمئن شویم سیستم ترمز خودروی ما در سالم ترین حالت ممکن قرار دارد:

  • نازک نبودن دیسک ترمز: دیسک ترمز وظیفه ایجاد تنش با لنت و تحمل حرارت ناشی از ترمز را بر عهده دارد. این قطعه در طول زمان و با استفاده از ترمز دچار خوردگی میشود.نتایج این خوردگی کم شدن وزن و نازک شدن دیسک ترمز است.

به‌طورکلی حرارتی که از ترمزگیری ایجاد می‌شود از لنت‌ها به دیسک ترمز منتقل میشود.در صورتی که ضخامت دیسک کافی نباشد این انتقال حرارت به درستی انجام نمیشود و دمای لنت بالا میرود. نتیجه این اتفاق کاهش قدرت ترمزگیری و احتمالا شیشه کردن لنت می‌باشد. علاوه بر آن در این شرایط لنت ترمز شما هم با سرعت بیشتری خورده میشود و شما در بازه های زمانی کوتاه تری نیاز به تعویض لنت ترمز خواهید داشت.

شیشه کردن لنت
  • سلامت سطح دیسک (لبه یا تاب نداشتن دیسک): ترمزگیری در اثر تماس لنت و دیسک ترمز خودرو و ایجاد اصطکاک بالا صورت میگیرد.در دیسک هایی که لبه دارند یا تاب برداشته اند سطح لنت و دیسک ترمز به طور کامل با هم در تماس نیستند. این موضوع باعث کاهش قدرت ترمزگیری ، احتمال شیشه شدن لنت و افزایش احتمال صدا میشود.هرچه دیسک شما سلامت کمتری داشته باشد احتمال و شدت بروز موارد بالا بیشتر میشود.
  • کم نبودن ضخامت لنت ترمز: ضخامت استاندارد لنت طوری تعیین‌شده که بخشی از حرارت سطح لنت به لایه‌های پایین‌تر آن منتقل شود. به این صورت کار انتقال حرارت به میزان کمی تقسیم می‌شود تا سطوح لنت و دیسک همیشه در دمای بهینه قرار داشته باشند.

در شرایطی که ضخامت لنت به مقدار زیادی کاهش پیدا کند، تحمل حرارتی آن کاهش پیدا کرده و با هربار ترمزگیری حرارت و گرمای زیاد باعث سایش بیشتر و داغ شدن بیش از حد لنت ترمز شما می‌شود.

طبیعی است که در این شرایط قدرت ترمز و طول عمر لنت به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین این موضوع یکی دیگر از عوامل سوت‌کشیدن ترمز در خودروهاست.

۳. راهکار برای تخلیه گرمایی سیستم ترمز

  • استفاده از دیسک ترمز های سوراخدار و شیار دار: معمولا زمانی که از تقویت ترمز خودرو صحبت میکنیم یکی از نخستین راه هایی که به ذهنمان میرسد استفاده از دیسک ترمز های سوراخدار و شیار دار هستند که عملکرد و قدرت ترمزگیری خودرو را تا حد بالایی بهتر میکنند.
تقویت ترمز خودرو با دیسک شوراخدار و دیسک شیار دار

در این دیسک‌ها سعی‌شده تا با ایجاد مجراهای متعدد هوا سیستم ترمز را سریع تر خنک کند. از مزایای این دیسک‌ها می‌توان به بهبود قابل توجه عملکرد ترمز و کاهش خط ترمز اشاره کرد. اما در آن سوی ماجرا قیمت بالای این دیسک‌ها باعث شده افراد کمتری به سراغ آن‌ها بروند. طبق تجربه مصرف‌کنندگان استفاده از دیسک‌های سوراخدار باعث‌شده لنت‌های ترمز خودرو مقداری سریع تر از حالت عادی خورده شوند.

  • استفاده از داکت های خنک کننده ترمز: احتمالا اولین بار است که این موضوع به گوشتان خورده‌است.این تکنولوژِی در صنایع خودرو سازی جدید نیست. به‌عنوان مثال خودرو BMW سری 3 در کد اتاق E46 در بین سال‌های 1999-2006 تولیدشده و از این فناوری استفاده می‌کند.

در صنعت خودروسازی استفاده از فناوری‌های کاربردی برای اتومبیل‌های قدرتمند و سریع اهمیت بسیار زیادی دارد و ما همیشه شاهد بودیم کمپانی‌های خودروسازی همیشه در بهینه‌سازی خودروهای اسپرت خود با جدیت فعالیت کرده‌اند.

داکت‌های خنک کننده ترمز هم جزو فناوری‌هایی است که هنوز توسط شرکت‌های خودرو سازی بصورت انبوه استفاده نمی‌شود. اما سوپر اسپرت ها و هایپرکارها و خودروهای فرمول یک مدت زیادی است از مزایای آن بهره می‌برند.

مکانیزم عمل ساده و در عین حال بسیار کارامد این فناوری را به گزینه مناسبی برای تقویت ترمز تبدیل کرده است. در این سیستم هوا از سمت ورودی های هوای داخل سپر به کانال هایی منتقل می‌شود که در انتها به سمت توپی چرخ و دیسک ترمز هدایت می‌شود. در نتیجه هرچقدر بیشتر سرعت بگیرید هوای بیشتری ترمزهای شما را خنک می‌کند.

متاسفانه قطعات این سیستم خنک‌کننده برای خودرو های داخلی تولید نشده و هنوزشناخته‌شده نیست. اما اگر شما به‌صورت حرفه‌ای درحال تقویت خودرو خود هستید، می‌توانید با مکانیک خود مشورت کنید و به شیوه‌ای این سیستم ساده و کارآمد را روی خودرو خود سوار کنید.

۴. تقویت بوستر ترمز و افزایش فشار روغن

تقویت بوستر ترمز و عملکرد بهتر سیستم ترمز

بوستر ترمز خودرو قطعه‌ای است که هوا در خود ذخیره می‌کند. وظیفه این قطعه ایجاد و حفظ فشار روغن قوی در پشت پمپ‌های ترمز شماست. به‌دلیل اینکه بوستر با فشار وکیوم موتور هوا را تخلیه می‌کند هر چقدر دور موتور بالاتر باشد این قطعه قدرت ترمز بیشتری ایجاد می‌کند.

حالا که در مورد مکانیزم عمل بوستر آگاه شدیم میتوانیم راه های تقویت آن را بررسی کنیم. دو روش رایج برای بهبود عمل این قطعه وجود دارد:

  • تعویض بوستر تک به بوستر دوبل: در این روش بوستر کاملا تعویض‌شده و از بوستر دوبل که حجم هوای بیشتری در خود ذخیره می‌کند استفاده میکنیم. با افزایش حجم بوستر فشار هوا و در نتیجه فشار روغن بیشتر می‌شود و ترمزگیری قوی‌تری خواهد شد.

این کار برای بیشتر خودرو های تولید داخل قابل انجام است. اگرچه که تعویض بوستر نیازمند صرف هزینه نسبتا بالایی است.

  • تقویت سوپاپ تخیله هوای بوستر: حتی اگر بوستر ما حجم مناسبی از هوا در خود دخیره داشته باشد درصورتی‌که نتواند آن را با فشار تخلیه کند باز هم ترمزهای ما به‌خوبی عمل نمی‌کنند.

سوپاپ تخلیه بوستر قطعه‌ای است که وظیفه باز و بسته کردن خروجی هوای فشرده‌شده بوستر را به‌عهده دارد. با تقویت این قطعه تخلیه هوای بوستر بهتر انجام می‌گیرد و علاه بر تقویت ترمز ، پدال ترمز نرم تری هم خواهیم داشت.

ما در این مقاله از وبسایت یدک شناس مرجع خرید لنت ترمز سعی کردیم راه های کاربردی و عملی برای بهبود ترمزگیری به شما معرفی کنیم. شما نیز می‌توانید برحسب نیاز و بودجه ای که دارید برای تقویت ترمز های خود اقدام کنید.

0 0 رای ها
امتیاز
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها